modificarea taxelor de drum in Belgia

Inceputul anului 2018 va aduce modificarea taxelor de drum in Belgia.

Reteaua de drumuri taxabile din Belgia cuprinde un total de 900 km, fiind alcatuita din autostrazi si drumuri nationale. Plata taxelor de drum pentru transportatori se face prin Viapass, sistemul de taxare a drumurilor si autostrazilor, care este un sistem modern ce functioneaza prin satelit.

 

Ce implica modificarea taxelor de drum in Belgia in 2018

  • in regiunea Valonia se majoreza tarifele pentru autovehiculele de peste 3.5 tone cu 0.003 euro / km. In tabelul de mai jos gasiti comparatie intre tarifele din 2017 si noile tarife aplicabile incepand cu data de 01.01.2018.

Modificarea taxelor de drum in Belgia

  • toate autovehiculele cu masa mai mica sau egala cu 3.5 tone (din categoria N1BC*), trebuie sa circule cu echipament de tip OBU. Inainte de a intra in Belgia trebuie achizitionat un echipament telematic Satellic, indiferent ca se va circula pe autostrazi sau drumuri nationale.

Autovehicul N1BC

Nerespectarea acestei reglementari poate fi sanctionata de la 1 ianuarie 2018 cu amenda de pana la 1000 euro.
Pentru categoria N1BC, nivelul taxelor de drum este similar categoriei 3.5-12 tone.

Grila extinsa cu nivelul taxelor de drum din Belgia o puteti accesa aici.

Pentru detalii suplimentare legate de taxarea categoriei N1BC puteti accesa materialul video publicat de catre compania Viapass.

______________

* Un autovehicul din categoria N1BC este un autovehicul dotat cu semiremorca, proiectat exclusiv sau in principal pentru tractarea acesteia.