[600-516079]
Tot mai multe state europene impun reguli noi pentru industria transportatorilor. Germania a introdus legea MiLoG, Franta a impus legea Macron, iar acum a venit randul Olandei sa reglementeze activitatea soferilor pe teritoriul propriu.
Inspectoratul Mediului Ambiant si de Transport din Olanda a interzis perioada de odihna saptamanala normala de 45 de ore petrecuta in cabina unui autovehicul. Aceasta reglementare modifica Regulamentul nr. 561/2006 si a intrat in vigoare la inceputul lunii februarie a acestui an.

Reactia autoritatilor olandeze se doreste a fi o aliniere la directivele Curtii Europene de Justitie in ceea ce priveste perioada de odihna saptamanala, insa este si o decizie prin care se doreste limitarea unui fenomen de masa din ultima perioada: soferii parcheaza in Olanda pentru odihna saptamanala de 45 de ore, petrecand timpul in cabina deoarece tarile din jur au interzis deja acest lucru.

Sanctiuni

Autoritatile olandeze au lansat un program de informare pentru soferi, atat in mediul online cat si offline. Inspectoratul Mediului Ambiant si de Transport imparte deja brosuri conducatorilor auto ce se afla in parcarile olandeze in zilele de weekend. Dupa o perioada de informare se vor aplica sanctiuni de 1.500 de euro tuturor soferilor care nu respecta noua reglementare.

Metode de prevenire

Pentru a evita aceste sanctiuni va recomandam sa mentineti legatura cu soferii dvs. si sa le comunicati noile restrictii in Olanda. Pentru detalii suplimentare legate de perioada saptamanala normala in Olanda puteti apela numarul +31 88 489 00 00.